top of page

360º Creative 
culture
COURSE

Het borgen van een constante flow van creativiteit

in 5 etappes een creatief & kritisch denkende team

Masterclass
'Outside the Box'
denken

5 methodes workshops

'Outside the Box'
booster sessies

feedback workshop

Reflect
&
refresh

3x teamlead + 4x teamleden coaching sessies

review
&
assess

Ontgrendel jouw en je teams potentieel met meer creativiteit, innovatie, effectiviteit, flexibiliteiten onderscheidend vermogen.
Met de echte 360º creative culture course van Nederland.

In een creatieve cultuur vind je vooruitlopende, oplossingsgerichte, innovatieve, wendbare en inspirerende mensen. Aanpakkers met een pro-actieve en gemotiveerde houding en meer plezier en dynamiek. Werk aan een creatieve cultuur binnen je afdeling of organisatie en je toekomst wordt ‘future proof’.

 

Een creatieve cultuur is het fundament onder échte verandering. Het leidt tot een ommekeer – de transitie – naar een ander soort denken op alle niveaus. Een creatieve cultuur stimuleert nieuwe denkpatronen, inspiratie en plezier. Het ontgrendelt energie voor doeltreffende oplossingen, meer innovatie en successen. Leidt tot onderscheidend vermogen. Onderdruk de creative killers angst, ego’s en politiek en beloon de creative thrillers veiligheid, inspiratie en fun.

 

Masterclass 'Outside the Box' denken

(1 dag)

De kick-off. Je leert wat creativiteit is en hoe deze op te roepen bij jezelf en bij anderen. Ik geef je inzicht in hoe het hoofd werkt. Ik leer je sneller tot oplossingen, vernieuwing en verandering te komen. Om van 'Out of' naar 'Outside the Box' te denken. Ik help je de connectie van buik en hoofd (emotie en ratio) te versterken en deze professioneel te gebruiken. Hoe je kunt omgaan met tegenslagen en deze doen keren. En hoe je je idee, concept, plan, ontwerp of strategie presenteert.  

3 Trigger Tiles

Op basis van geweldige quotes ga ik aan iedereens denken schudden.

Heb vele uitdagende trigger tegels voor je in petto!

5 methodes workshops (2 dagen)

Een dag waar we de methodes: Sblendid, System Labels, Context canvases, Take5 en Pitching grondig gaan doornemen en oefenen. Dit doen we verspreid over twee dagen zodat we ze goed kunnen oefenen en reviewen met elkaar.
De cases worden afgestemd op basis van de afdeling.

Feedback workshop (1 dag)

Feedback is the way forward! Maar de meesten van ons hebben nooit echt geleerd hoe we feedback kunnen geven en ontvangen. Feedback heeft wat mij betreft maar een doel: het promoten van vooruitgang.

'Outside the box' thinking refresh & boosters sessie (1 dag)

Jullie zijn nu al een tijdje bezig om een creatief en kritisch denkende cultuur te ontwikkelen en borgen. Alleen weten we allemaal hoe makkelijk men terugzakt in het 'oude' denken, gewoontes en doen. Tijdens deze sessie herhalen we wat we hebben doorgenomen en vul ik het aan met een paar boosters om het, of weer op gang te helpen, of het proces te versnellen.

Praktijk consults & coaching (7 uren)

Na de workshops en trainingen begint het werk. Daar ga je onherroepelijk tegen dingen aanlopen die het creatieve vuur kunnen doven. Die innovatie, ontwikkeling, persoonlijke groei kunnen afremmen. Interne politiek, belangen, angst en gebrek aan visie zijn hier vaak de oorzaak van. Ik geef je handvaten hoe met situaties om te gaan en deze te doen kantelen. Indien nodig het creatieve vuur weer aan te wakkeren. Dit kan op afstand of op locatie. In teamverband of 1 op 1.

 

Reflect en refresh sessie (1 dag)

(boost)

Na een aantal maanden (3 tot 4) kom ik terug voor een reflect en refresh sessie. Met dezelfde groep waarmee we begonnen zijn nemen we de achterliggende periode door. Leren we van elkaar en inspireren elkaar. Ik ben dan meer de mediator dan de trainer. Want het is de bedoeling dat jullie zelf de creatieve cultuur onder- en hooghouden.

review & assess Sessie (halve dag)

Het is algemeen bekend dat als een persoon iets consequent doet voor een periode van drie maanden dat het eigen wordt. In het systeem gaat zitten. Maar we zijn allemaal uniek en hebben individueel te maken met allerlei factoren die het proces kunnen verstoren of zelfs onderbreken. We gaan nog een keertje zitten en weer de hele periode doornemen. Waar voelen jullie de verandering en tegen welke obstakels liepen jullie aan. Je kunt er ook voor kiezen om werk te reviewen.

Charles giving Masterclass
Charles Hale explaining
360 course image

De zes groepssessies worden verdeeld over een periode van 4 maanden en kunnen bij jullie op kantoor of op een gehuurde locatie gehouden worden. Inbegrepen zijn de ze groepssessies, drie creatief leiderschap coaching en vier creatief team coaching sessies. Zijn er meer consults nodig, dan kunnen deze los bijgeboekt worden. De huur en catering zijn niet inbegrepen.

Trigger Tile Lincoln

De toekomst is er al. Doe je mee?

360º Creative culture COURSE

Het borgen van een constante flow van creativiteit

Voor wie:

 • Management & teams

 • Verschillende type organisaties, instanties en afdelingen

Het borgen van:

 • Oplossend vermogen en innovatief denken

 • Onderlinge en individuele flexibiliteit

 • Ondernemende, creatieve en kritische manier van denken, teams spirit en werkplezier

 • Zelfsturende en zelfmotiverende teams

Creating a Creative Culture Course.

Masterclass, Methodes Workshops, Feedback workshop, Boostersessies, Leadership & Team coaching sessies, Team review & assess sessie.

€ 11.900,- per afdeling

Vraag naar het goede doelen tarief

 • Prijzen zijn exclusief BTW

 • Exclusief eventuele catering, locatie huur, aanpassingen en gastsprekers.

 • Valt onder opleidingsbudget
  (check bij de HR afdeling van je werkgever of zij een persoonlijk ontwikkel budget hebben)

bottom of page